Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Art of Nature

15 september van 19:30 tot 22:00

Natuur inspireert kunst, kunst versterkt natuur

Het derde Hortuscafé van dit jaar in Hortus Nijmegen draait om de boeiende relatie tussen kunst en natuur. Welke rol speelt de natuur bij het maken en beleven van kunst? Wat voegt kunst toe aan de natuur?

Het café op donderdagavond 15 september (aanvang 19.30 uur) is een mix van verhalen, muziek, theater en beleving. Locatie: de Theetuin aan de Victor Westhofflaan (Google Maps: D’Almarasweg 22d) in Nijmegen.

Anne Berk, tentoonstellingsmaker, publicist en vice-voorzitter van het Europese Sculpture Network, is onze eerste spreker. Ze noemt kunstenaars de ware antennes van de tijdgeest. Aan hun werk is af te lezen hoe we ons tot de natuur verhouden. Anne was curator van de recente tentoonstelling ‘Rettet den Wald’ in museum @MuseumHetValkhof. Vanavond vertelt zij met bevlogenheid over hoe ecokunstenaars door hun werk discussie, emotie en dadendrang weten op te wekken.

Vervolgens duiken we in de theaterwandeling EGO ECO van @TheatergroepGreppel. Rick Luijmes en Gijs Top geven ons een inkijkje in hun voorstelling die zich in de Ooijpolder afspeelt. Hoe is het om middenin de natuur te spelen?

Na de pauze maken we een ommetje langs een aantal kunstenaars in de tuin. Tijdens een mini-expositie tonen ze hun werk en delen met ons hoe de natuur hen bezielt.

Als afronding gaan de sprekers en kunstenaars met het publiek in gesprek.
Presentator van de avond is Ron Vervuurt. Met muzikale intermezzo’s door het gelegenheidsduo Dagmawit & Jasmien van het Nijmeegs Studentenorkest CMC.

Tickets (5 euro) kopen kan via
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/hortus-cafe-15-september-2022-kunst-

Foto: één van de beelden uit de tentoonstelling In Forma deze zomer in Hortus Nijmegen

https://www.facebook.com/events/445007120541516/

Gegevens

Datum:
15 september
Tijd:
19:30 tot 22:00
Site:
https://www.facebook.com/events/445007120541516/

Locatie

Hortus Nijmegen
Hortus Nijmegen
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.