Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amadou and Mariam & The Blind Boys of Alabama // Doornroosje

24 maart van 18:30 tot 22:30

Het Malinese duo Amadou en Mariam bouwt zijn afropop op pure liefde voor elkaar en het leven. Voor de gelegenheid hebben ze de krachten gebundeld met het legendarische gospel-ensemble The Blind Boys of Alabama. Van Bamako tot Birmingham: dit is een muzikale ontmoeting tussen twee legendarische muziekgroepen.

Afkomstig uit Bamako de hoofdstad van Mali ontmoetten ze elkaar op het blindeninstituut. ‘Fusion is het toverwoord in de muziek én de smaak van het Malinese koppel’ schreef de Volkskrant. Afrikaanse invloeden, pop, soul en electro – alles vindt zijn weg naar hun muziek.

De legendarische Amerikaanse gospel, R&B en soul groep The Blind Boys of Alabama heeft met hun imposante lange en bijzondere carrière eigenlijk geen verdere introductie nodig. Na zeven decennia samen hebben deze legendes een imposant oeuvre opgebouwd De uit het Amerikaanse Birmingham afkomstige collectief maakt sinds 1939 (!) furore. Een wisselende groep ‘blind boys’ waaronder, al vanaf het begin, zanger Jimmy Carter (die in 1939 pas 9 jaar oud was) excelleert in verheffende muziek. The Blind Boys of Alabama won een hele rij Grammy’s en werkte samen met grootheden als Prince, Peter Gabriel en Eric Clapton en nu dus met Amadou and Mariam.

https://www.facebook.com/events/456930325237501/

Gegevens

Datum:
24 maart
Tijd:
18:30 tot 22:30
Evenement Categorie:
https://www.facebook.com/events/456930325237501/

Locatie

Doornroosje
Doornroosje + Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.