Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aan het water

19 oktober 2023 van 20:00 tot 20 oktober 2023 van 22:00

Schrijver en kunstenaar Ilona Verhoeven presenteert: ‘Aan het water’!

‘Aan het water’ is een literaire-muzikale productie van Ilona en componist en audiovisueel kunstenaar Timothy Isherwood, geïnspireerd op de rivier, op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober in het Besiendershuis. Verwacht een avond met muziek, (visuele) poëzie en verhalen waarin het huis en de Waal vertrekpunten vormen, een experiment in woord, beeld en klank.

Ilona Verhoeven is schrijver en kunstenaar. Ze woont en werkt in Nijmegen en Berlijn. Toeval, gevonden voorwerpen en de natuur spelen een belangrijke rol in haar werk. Haar boeken verschijnen bij uitgeverij In de Knipscheer. Voor deze performance brengt ze geheel nieuw werk live op het ‘podium’ van het Besienderhuis.

Timothy Isherwood is een Canadese componist en audiovisueel kunstenaar, ook werkend onder de naam sir o sir. Als academisch geschoold organist en pianist maakt Isherwood gebruik van verschillende bronnen, zoals resonatoren, experimentele microfoons, ruimtelijk geluid en synthesizers om door geluidssferen te navigeren. In het voorjaar van 2020 presenteerde hij een LP met een collectie soundscapes: Solar Panels on the Moon. Isherwood woont en werkt in Berlijn.

19 en 20 oktober, 20.00 uur in het Besiendershuis. Er is beperkt plek; reserveer je ticket à 8,50 euro door een mail te sturen naar reserveringbesiendershuis@gmail.com.

‘Aan het water’ komt tot stand met een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds.
Beeld: Ilona Verhoeven

#aanhetwater #besiendershuis #literair #muzikaal #evenement #poezie #muziek #verhalen #water #rivier #waal #nijmegen

Gegevens

Begin:
19 oktober 2023 van 20:00
Einde:
20 oktober 2023 van 22:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/1027290761955553

Locatie

Besiendershuis
Nijmegen, NL + Google Maps